Thursday, February 26, 2009

Amoi Oh Amoi...

2 minggu lps aku ke Maybank Pandan Jaya untuk membuat renewal insurance foreign workers company yg akan expired esk lusa. Setelah berjumpa dgn pegawai bank aku terus keluar untuk ke rumah bos di Pandan Indah untuk mengambil cek bayaran.

Masa tu aku menaiki skuter karisma ku yg setia tu...sedang hendak pki helmet dtg la seorg amoi mendekati ku...terus berkata.."akak cni sy ada satu voucher free untuk akak...kita punye kedai di JJ Maluri...sana" terus aku tanya "JJ Maluri" amoi tu jawab " JJ Maluri akak x knl ker..???? byk dkt cni..." aku jwb " saya knl itu JJ tp sy bkn soping sana la....saya bkn cni punye org..." sy dtg cni ada urusan saja...terus dia tnya " mn akak dtg" sy punye opis kt Bndr Baru Ampang..." dia jwb "aiyaaa...sana x de ini punye bank ka????" aku ckp ada...tp cni sy mau buat itu insurance...

X semena2 dia ckp..." aiyaa....ptt la akak manyak kurus rupa nya byk hutang, tara mkn duit byr hutang....naik pulak itu mtr aaah... cni dtg byr hutang la...." aku jd terkedu terus aku start mtr blah dr situ...setelah itu aku br tersedar dgn kata2 amoi tu yg x der bahasa....sekali pk mau jer aku pelangkong dgn helmet merah aku itu...nasib masa tu aku tersentap ngan kata2 dia klu masa tu aku dlm keaadan sedar mau aku maki cukup2 masa tu...


Apa dia igt org kurus mcm aku ni byk hutang ker???? mmg la ada hutang. hutang rmh , hutang kereta...standard la tu...tp x der la smpi aku x blh mkn...tiap2 hari pling kurang aku mkn 3x sehari...dh mmg aku kurus...nk wat mcm mn kan??

3 comments:

Zalisa Maz @ ZN Isa said...

wakakak

manje said...

awak kurus bpe kilo??? nak tau... kite pon kurus... 39 kg aje...

ajnie's said...

Zalisa Maz..

Benggang tul kita k lang...

Manje...

Kurus2 kita maje kita 45kg...kurus manje lagi la...39kg tu berat kita masa sek men x silap.hihihi....Masa peknen berat kita 60kg jer...

Lm kita x msk blog sbb mc skrg kami ank branak kena sakit mata...