Tuesday, April 30, 2013

Rumah Baru Kami....@ Sinar, Bukit Saujana, Sg. Buloh


Kali ini aku ingin bercerita tentang rumah baru kami...alhamdullilah setelah 2 tahun kami membeli dan juga telah start membayar installment rumah kami...4/4/13 kami telah mendapat kunci alhamdullilah...

Cerita tentang rumah sebenarnya sblm beli rumah ini kami telah survey rumah lebih dari setahun merata kami pergi tengok rumah...sebab rumah ke-2 ini kami beli atas niat untuk menduduki sendiri..tidak seperti rumah pertama kami yang kami bli untuk investment n skrg rumah tu kami dh sewakan pada orang...lgpun kami mengingin rumah teres utk tempat kami tinggal...

Rumah ni kami beli selepas 14hari aku melahirkan putera kami..Muhammad Al Fatih...taim2 pantang tu aku p sign borang, agreement n mcm2 mak nenek la....



Kunci rumah....


Borang Defect...


Gambar-gambar kat bawah ni pula..diambil masa kami p melawat tapak projek...2 -3 kali jugak kami p tgk progress rumah...

Dari depan terus nampak ke dapur...Ruang Tamu, Ruang Makan dan Dapur bersambung...

Porch...


Pintu depan...sebelah tu ada sliding door..

Kawasan Perumahan


Kami amik unit corner yang bersambung pagar dengan jiran...unit kami tanah depan sempit ngam2 dengan pagar depan...boleh la..janji ada laman untuk anak-anak bermain...

Ni laman Belakang...tanah berbentuk segi tiga...

Progress skrg kami baru siap memasang Grill n Tinted cermin..nnt aku update kemudian...

2 comments:

norly a.k.a mamaDZ said...

Salam kenalan,

Tak sangka ada jiran yg berblog. sy pun beli rumah kat sinar. tapi lom pindah masuk lagi. plan nak masuk early next year.

cenetos said...

seronotnyee masuk rumah baru..thanks for sharing infos...sy pn tgh nk renovate rmh..=)